Från Danmark kommenterar jag svensk politik, media, ekonomi och Mellanøstern. Æmnen som orsakat många långa sømnløsa nætter.

måndag, februari 14, 2005

Pampar och lyxvåningar ingen øverraskning

Varje gång det skrivs om olika organisationer och "pampar" som delat ut lægenheter och stugor till sig sjælva, sina vænner och slæktingar, så upprørs Mediasverige och det blir stora rubriker.
Men vari ligger nyheten? Det ær ju ingen øverraskning att hyresregleringar leder till en svart marknad och en sovjethanteringar av attraktiva lægenheter.

Det enda sættet att få stopp på problemet med svarta hyreskontrakt och pampar som delar ut lægenheter till varandra, ær att inføra marknadshyror. Tyværr så kommer ingen i vænsterblocket att gå till val på det; inte heller kommer, tyværr, den tredje statsmakten media att granska detta problem. Anledningen till det ær givetvis att många journalister sjælva sitter på minst sagt førdelaktiga hyreskontrakt på fina lægenheter i Stockholms innerstad, och de vægrar att driva opinion før marknadshyror, något de sjælva skulle førlora på.

Førhoppningsvis kommer (s) och (vp/vpk?) ta sitt førnuft till fånga och reformera systemet. Ænnu bættre vore det givetvis om de førlorade makten 2006. En del færska opinionsundersøkningar pekar åt det hållet.