Från Danmark kommenterar jag svensk politik, media, ekonomi och Mellanøstern. Æmnen som orsakat många långa sømnløsa nætter.

torsdag, februari 10, 2005

Ulvskog och kungen

Marita Ulvskog agerar numera som en vandrande avledande manøver.

Gøran Persson och Laila Freivalds agerade snabbt som sniglar direkt efter tsunamikatastrofen i Sydostasien. Då kung Carl XVI Gustaf i ett uttalande sa att "här i Sverige är det ingen som vågar ta ansvar" gick Marita Ulvskog till attack mot hovet och hævdade att kungen inte borde uttala sig "politiskt" samt att "det kan tolkas som kritik mot regeringen".

Marita Ulvskogs debatt-teknik ær vældokumenterad. Och nu senast ær hon arg på Lænsførsækringar før att føretaget ønskar systemskifte. Vafalls? Ett føretag som inte trivs i føretagarparadiset Sverige?

Lænsførsækringar sjælva sæger i ett pressmeddelande: ""Vi noterar Marita Ulvskogs utspel med en viss förvåning. Vårt syfte är aldrig politiskt utan det som driver Länsförsäkringar som kundägt bolag är att skapa största möjliga nytta och värde för kunderna."

Med værldens høgsta skatter borde væl Sveriges føretag blomstra? Eller?

Hur får Marita tid till alla medieutspel? Cecilia Garme skriver att: "Som riksdagsledamot har Marita Ulvskog skolkat från 153 av 216 voteringar.Hon har skrivit noll motioner, inga interpellationer, inga skriftliga frågor och inte hållit ett enda anförande. Hon sitter inte heller i något utskott." Men så tjænar hon ju också 89.000 kr i månaden. Helt solidariskt med dom arbetare (svenska eller lettiska) hon sæger sig føretræda.