Från Danmark kommenterar jag svensk politik, media, ekonomi och Mellanøstern. Æmnen som orsakat många långa sømnløsa nætter.

tisdag, februari 01, 2005

Från Expressenfronten intet nytt

Min væn C. har uppmærksammat mig på att Expressen idag (1 feb-05) fortsætter spruta ur sig nya ord (till glædje før SAOL?)

  1. "Berusad av mördardrog"
  2. "Sebastians Goa-attack på Kitty"
  3. "Hemligt sexband skakar Jackson"
  4. "Rånar-Polisen jagade sig själv"

Men, vi lever ju - lyckligtvis nog - i en liberal marknadsekonomi. Folk læser det dom vill - och uppenbarligen trivs folk med Expressen och Aftonbladet eftersom tidningarna fortfarande existerar. Trots att det mesta dom producerar ær rent skræp.

Tillåt mig citera Croisade från di.se's debattforum:

Den numer förhärskande religionen, konsumismen, smickrar inte nutidsmänniskan. Vilket patetiskt boskap. Men det finns väl inget annat att hålla heligt för en bortskämd befolkning. Allt viktigt arbete är redan gjort. En massa duktiga uppfinnare, civilingenjörer och forskare (främst folk som de tacksamma ungdomarna i USA benämner "Dead White European Males") har sett till att bota de flesta sjukdomarna, att en överväldigande majoritet av världens folk alltid har mat, att maskiner gör det mesta av det tunga arbetet osv. Så nu återstår för folkmassorna att stressa ihjäl sig med viktiga arbetsuppgifter som att designa möbler, skriva pamfletter om det rimliga med att införa en mansskatt och annat viktigt. Frukterna av arbetet, belöningen i slutet av månaden, består i att kunna köpa en tröja där 90% av
marknads-"värdet" består av en tygkrokodil, en signatur från någon skräddare i Paris eller något annat fånigt märke. När allt redan är uppfunnet (nåja, några sjukdomar, och därmed några biotekniska uppfinningar återstår) handlar all ekonomisk aktivitet om att sälja in varumärken till en religionslös, historielös, lättindoktrinerad, andefattig pöbel.
Jag håller bara delvis med i Croisades analys, men han/hon har faktiskt en poæng. Expressen och Aftonbladet ær bevisen på att vi lever i ett modernt samhælle dær mænniskor slipper svælta. I dagens Sverige har folk inte bara tid att vara med i dokusåpor, men æven tid att læsa "nyheter" om dem.